Harde woorden: Saelemaekers is één van grote mislukkingen van Milan dit seizoen

Harde woorden: "Saelemaekers is één van grote mislukkingen van Milan dit seizoen"

13-04-2022 13:40
17

Na twee opeenvolgende, scoreloze gelijke spelen staat AC Milan weliswaar nog aan kop van de Serie A, maar achtervolger Internazionale (dat een wedstrijd minder telt) ligt op de loer om de fakkel over te nemen. De laatste tijd loopt het spaak bij I Rossoneri. Alexis Saelemaekers is de exponent van die mindere periode, vindt Enzo Bucchioni.

Bucchioni is een gerenommeerd Italiaans journalist, die Milan bovendien op de voet volgt. In zijn tussentijdse analyse van de Milanezen is de man bijzonder hard. "Saelemaekers, Brahim Diaz en Ante Rebic zijn de drie grote mislukkingen bij Milan dit seizoen", windt hij er geen doekjes om bij Milan News. Bucchioni wijst dat drietal aan als hoofdreden voor de mindere doelpuntenproductie van de huidige koploper.

De mechanismen van voor Nieuwjaar, "die toen vijandelijke defensies in verlegenheid bracht", zijn intussen "overgeslagen". Wat Saelemaekers zelf betreft, begrijpt Bucchioni niet goed wat er aan de hand is. "Hij verdween halverwege het seizoen en is eigenlijk nooit meer teruggekeerd", doelt hij op de terugval in het aantal speelminuten.

Dat klopt, aangezien Saelemaekers sinds eind januari nog maar twee keer aan de aftrap mocht verschijnen van een duel in de Serie A. Ter vergelijking: voor Nieuwjaar gebeurde dat nog dertien keer. Tot nu toe geraakte Saelemaekers ook niet verder dan één doelpuntje in competitieverband.