Haroun en Nainggolan hebben eigen stijl om ervaring te delen: Good cop, bad cop

Haroun en Nainggolan hebben eigen stijl om ervaring te delen: "Good cop, bad cop"

13-04-2022 13:20
1

In de personen van Faris Haroun en Radja Nainggolan heeft Royal Antwerp FC twee brokken ervaring rondlopen, die zeker van pas zullen komen tijdens de Champions Play-Off. Beide ouderdomsdekens proberen de jongeren in de Antwerpse kern zoveel mogelijk te helpen, al doen ze dat wel op hun eigen wijze. 

Bij Antwerp Antwoord krijgen Haroun en Nainggolan samen de vraag voorgeschoteld op welke manier zij de jonge veulens bij Antwerp op het juiste spoor zetten. "We hebben twee verschillende aanpakken: ik heb mijn manier en hij heeft zijn manier", legt Haroun als eerste uit. Nainggolan weet perfect hoe hij de aanpak van zijn collega moet omschrijven. "Meer als een leerkracht", klinkt het. "Hij zegt het altijd op een goeie manier en probeert het te begrijpen. Hij legt alles tot in de puntjes uit."

Dat staat in contrast met hoe Nainggolan de zaken zelf aanvat. "Als het bij mij slecht aankomt, zeg ik het slecht", doet hij uit de doeken. Haroun kan zich zeker vinden in die analyse. "Straight to the point", vat hij het samen. Of in andere woorden: "good cop, bad cop." Nainggolan geeft verder aan dat hij zelf wel wat sturing miste als jonge snaak. "Er waren geen oudere mensen die me zeiden: "Je moet het zo en zo doen"", besluit de zomeraanwinst.

Dat verschil in karakter zou ook een invloed kunnen hebben op een mogelijke latere carrière als trainer. Terwijl Haroun daar volgens Nainggolan wel voor in de wieg gelegd is, twijfelt Il Ninja aan zichzelf. Vooral zijn "temperament" speelt hem parten. "Als ik er één zou hebben met een karakter zoals ik, kan dat regelmatig botsen", lacht hij. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie