Genk heeft optie in het contract van Oyen gelicht: “We bekijken het nog breder”

Genk heeft optie in het contract van Oyen gelicht: “We bekijken het nog breder”

13-04-2022 12:20
3

KRC Genk verliest in 2024 Maarten Vandevoordt aan RB Leipzig. Maar de Limburgers hebben met Luca Oyen nog een groeibriljant in de rangen. Genk heeft alvast de optie in het contract van de negentien jarige middenvelder gelicht. 

Dimitri de Condé is bij Genk de aangewezen man om het dossier Oyen succesvol te maken. In het Belang van Limburg praat de Genkse Head of Football over de contractsituatie van Oyen. Het talent ligt niet langer tot medio 2022, maar tot medio 2024 onder contract. In Genk wil men nog verder gaan. "Niet omdat het dringend is, de optie voor twee extra seizoenen in zijn contract is gelicht. Maar wij willen het nog breder bekijken", stelt De Condé.

Genk wil blijven investeren in de eigen jeugd. De jongelingen moeten de bouwstenen van de toekomst worden. Oyen past perfect in dat plaatje. “We zijn fier dat er zondag drie spelers uit eigen opleiding in de basis stonden, dat maakt ons uniek. Luca is nog erg jong en kan ook bij ons nog verschillende stappen zetten.”

Bij Genk was Oyen dit seizoen vooral invaller. Zondag tegen Seraing stond hij pas voor de zesde keer in de basis dit seizoen in de Jupiler Pro League. Nu is het uitkijken of hij in de Play-Offs nog meer kansen krijgt.