Capello: Blessin (ex-KVO) moet voorbeeld zijn voor andere Italiaanse coaches

Capello: "Blessin (ex-KVO) moet voorbeeld zijn voor andere Italiaanse coaches"

13-04-2022 11:45
2

Toen Alexander Blessin vertrok bij KV Oostende keken er “Verschillende clubs naar hem,” vertelt makelaar Kristof Vandermissen aan Tuttomercatoweb. De makelaar blikt terug op de reis van Oostende naar Italië.  

Ook het Britse voetbal leek wel geïnteresseerd te zijn in de diensten van Blessin. Zijn prestaties bij KV Oostende gingen niet onopgemerkt voorbij. "Clubs als Sheffield United, Glasgow Rangers en RB Leipzig dachten aan hem," aldus Vandermissen. Sheffield United kwam dichterbij dan de meesten. Zij probeerden Blessin te huren als opvolger van Chris Wilder ongeveer 12 maanden geleden, maar ondervonden problemen bij het verkrijgen van een werkvergunning.

Interesse in Blessin
Rangers, ondertussen, overwoog de teugels over te dragen aan Blessin toen Steven Gerrard werd weggelokt door Aston Villa in november, alvorens hun aandacht te richten op Giovanni van Bronckhorst, dat meldt The Daily Record. De voormalige RB Leipzig U19 baas - een afgestudeerde van de befaamde Red Bull coaching academy - zou uiteindelijk pen op papier zetten voor een deal tot 2024 met Genoa.

Voorbeeld voor Italië
De kans dat hij dat contract zal uitdienen is echter erg klein. Genoa heeft elf verschillende managers gehad sinds april 2017. En Blessin, één overwinning in tien wedstrijden, doet het niet echt goed hoewel hij een hoognodig gevoel voor organisatie en discipline heeft ingebracht de ploeg. Als Genoa in de Serie B terecht komt, zullen er maar weinigen zijn die Blessin daarvoor de schuld geven. Fabio Capello heeft zelfs in een interview met Football Italia aangegeven dat Blessin een voorbeeld zou moeten zijn voor andere Italiaanse coaches, door een modernere 'Europese' stijl te brengen in een land dat de neiging heeft om krampachtig vast te houden aan vergane glorie. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie