Danjuma (ex-Club Brugge) stunt met Villarreal: Bayern München is uitgeschakeld

Danjuma (ex-Club Brugge) stunt met Villarreal: Bayern München is uitgeschakeld

12-04-2022 22:57 Laatste update: 23:07
6

Villarreal heeft gestunt door ten koste van Bayern München de halve finale van de Champions League te bereiken. Het leek in de Allianz Arena uit te draaien op een verlenging, maar vlak voor tijd sloeg Villarreal toe: 1-1. Na Juventus ligt ook Bayern uit de Champions League.

Door een goal van ex-Club Brugge speler Arnaut Danjuma had Villarreal zich een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de return in München. Vrijwel iedereen kon uittekenen hoe de ploeg van Unai Emery in Duitsland voor de dag zou komen. Villarreal speelde met elf man op eigen helft en bracht countervoetbal naar een nieuw niveau.

Daardoor wist Villarreal Bayern op afstand te houden. De Duitsers hadden moeite om de Spaanse muur te doorbreken en dat zorgde voor wat frustratie bij Robert Lewandowski, die te hard door ging en daar geel voor kreeg. Pas na een half uur spelen kreeg Bayern de eerste kans, maar dat bracht Villarreal niet aan het wankelen. De grootste kans in de eerste helft was voor Villarreal. Al counterend was Danjuma hard op weg naar de 0-1, maar zijn schot miste precisie en dus kwam Bayern goed weg.

Het aanwezige Bayern-publiek reageerde opgelucht toen Lewandowski na ruim vijftig minuten spelen de ban brak in de Allianz Arena. Daardoor was de kans groot dat Villarreal in zou storten, omdat Thomas Müller kort daarna ook de kans op 2-0 kreeg. Villarreal wist stand te houden en maakte de wedstrijd kapot. Een verlenging leek het hoogst haalbare, maar vlak voor tijd gaf Chukwueze de Spaanse droom een vervolg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie