Kouamé (Anderlecht): We zullen proberen om kampioen te worden

Kouamé (Anderlecht): "We zullen proberen om kampioen te worden"

11-04-2022 13:30 Laatste update: 13:30
4

RSC Anderlecht verzekerde op de laatste speeldag van de reguliere competitie haar plekje in de Champions’ Play-offs. Het won met 3-2 tegen KV Kortrijk en schonk op die manier een cadeau voor de jarige Vincent Kompany. Christian Kouamé scoorde de 3-1, wat uiteindelijk het beslissende doelpunt bleek te zijn.  

De top vier is bereikt voor Anderlecht en dat ten koste van KAA Gent. Toch is de honger nog niet gestilt en durft Kouamé zelf dromen van meer. Dat lezen we in Het Laatste Nieuws. Alles is mogelijk in een Play-off, vanuit die gedachte durft Kouamé dromen van het kampioenschap. 

Niets te verliezen
Anderlecht mag dan wel gewonnen hebben, toch hing er wel enige nervositeit in het Guldensporenstadion. ''Als je wint na zo te hebben afgezien, maakt het de zege des te mooier", getuigt Kouamé. Die druk valt nu toch voor een deel van de schouders bij Anderlecht. Dat voelt ook de spits van Anderlecht. ''De top vier was ons doel, dus nu hebben we niets meer te verliezen." 

Kampioen spelen
Nu die plek in de Champions’ Play-offs bezegeld is kunnen de spelers van paars-wit dromen van meer. Anderlecht begint de Play-offs op een derde plek en maakt nog steeds aanspraak op de titel, al wordt dat zeker niet eenvoudig. ''Uiteraard zal de tegenstand sterk zijn, maar we willen zo hoog mogelijk eindigen. We gaan proberen om kampioen te worden," besluit Kouamé.