'Benfica hoopt 70 miljoen euro te ontvangen voor ploeggenoot van Vertonghen'

'Benfica hoopt 70 miljoen euro te ontvangen voor ploeggenoot van Vertonghen'

11-04-2022 13:15

Benfica-spits Darwin Núñez kan komende zomer een stap naar de Europese top maken. De 22-jarige Uruguayaan staat op de radar van Manchester United, Chelsea en Paris Saint-Germain

De prestaties van Núñez zijn in de topcompetities niet onopgemerkt gebleven. In de Portugese competitie loopt de aanvaller na 24 duels één op één, terwijl hij tot dusver in de Champions League vijf keer scoorde. Zijn treffer in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax was zijn belangrijkste deze Europese campagne. Mede om die reden wil Benfica hem niet zomaar laten vertrekken: de ploeg van Jan Vertonghen mikt op een transfersom van zeventig miljoen euro, meldt The Athletic.

Núñez speelt sinds 2020 bij Benfica en heeft een doorlopend contract tot medio 2025. Wanneer Manchester United aan het langste eind trekt, kan het zomaar zijn dat hij komend seizoen onder Erik ten Hag speelt. De Nederlander heeft zijn jawoord nog niet gegeven aan The Mancunians, maar de kans bestaat dat hij er vanaf de zomer werkzaam is. Núñez zal Roger Schmidt in dat geval mislopen: de PSV-trainer staat op het punt om een tweejarig contract te tekenen bij Benfica.