Oyen heeft zin in Europe Play-Off: Nu krijg ik zes extra matchen om me te tonen

Oyen heeft zin in Europe Play-Off: "Nu krijg ik zes extra matchen om me te tonen"

11-04-2022 10:21
1

KRC Genk liet zich de kaas niet meer van het brood eten op de slotspeeldag van de reguliere competitie. Dankzij een 0-2-overwinning op het veld van RFC Seraing verzekerde het zich op eigen houtje van de Europe Play-Off. Hoewel de Limburgers voor aanvang van het seizoen eigenlijk op hoger mikten, kijkt Luca Oyen uit naar de volgende wedstrijden.

Onder Bernd Storck is de technische vleugelaanvaller langzaam maar zeker aan de oppervlakte verschenen. Die lijn wil Oyen dan ook dolgraag doortrekken. "Nu krijg ik nog zes extra matchen om te tonen wat ik kan. Anders moest ik weer wachten op volgend seizoen. Dan zou ik hier met een slecht gevoel hebben gestaan", legt hij bij Het Belang van Limburg uit waarom hij zijn vakantie met plezier uitgesteld zag worden.

Bovendien kan ook de indeling van de Europe Play-Off hem wel bekoren. "Play-off 2 is aanlokkelijk. Gent, KV Mechelen, Charleroi, het zijn serieuze tegenstanders. Maar dat maakt het net interessant. Het worden serieuze waardemeters", voorspelt Oyen. Na de halvering van de punten telt Genk vijf punten achterstand op koploper Gent. Dat is veel, vindt Oyen, maar niet onoverkomelijk.

Tegen Seraing liep het niet van een leien dakje, toch zeker niet in de eerste helft. Genk eiste het balbezit wel op, maar geraakte moeilijk aan uitgespeelde kansen, merkte ook Oyen op. In de tweede helft forceerde hij het dan maar zelf met een dribbel op de achterlijn, gevolgd door een assist op Kristian Thorstvedt. "Misschien was de bal een beetje hard, Kristian had twee tijden nodig", blijft Oyen bescheiden.