Genk gaat op herkansing: In Europe Play-Off nog zoveel mogelijk goed maken

Genk gaat op herkansing: "In Europe Play-Off nog zoveel mogelijk goed maken"

10-04-2022 23:36
2

KRC Genk deed wat het moest doen op de slotspeeldag van de reguliere competitie. Dankzij doelpunten van Junya Ito en Kristian Thorstvedt namen de Limburgers al bij al eenvoudig afstand van RFC Seraing: 0-2. Die overwinning leverde een ticket voor de Europe Play-Off op. Toch was er van een hosannastemming geen sprake bij Bryan Heynen.

Als aanvoerder van Genk mocht de Limburger het na afloop komen uitleggen. "We zijn de match niet geweldig gestart, want er was te weinig beweging rond de bal. Eens de rode kaart viel, ging het een stuk vlotter en konden we de match naar ons toe trekken", deelde Heynen zijn analyse over de wedstrijd bij Sporza. Seraing moest bijna een uur met tien man verder, nadat Kouadio-Yves Dabila aan de noodrem ging hangen bij Paul Onuachu.

Drie punten én deelname aan de Europe Play-Off dus, maar eigenlijk is dat voor een ambitieuze club als Genk simpelweg te weinig. "Als we naar het hele seizoen kijken, mogen we niet tevreden zijn", beaamt Heynen. Dat betekent niet dat er geen drive meer aanwezig is. "We hebben onszelf nu de kans gegeven om dat in de Europe Play-offs nog zoveel mogelijk goed te maken. We gaan het hoogst haalbare proberen te behalen", verzekert Heynen.

Genk duikt de Europe Play-Off wel in met de slechtste kaarten. Als achtste en laatste zal het aan een inhaalrace moeten beginnen. De achterstand op koploper KAA Gent bedraagt vijf punten. Enkel de winnaar van de Europe Play-Off maakt nog kans op een Europees ticket.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie