Beerschot komt met statement over wangedrag van eigen fans: 'Zuur én beschamend'

Beerschot komt met statement over wangedrag van eigen fans: 'Zuur én beschamend'

10-04-2022 23:09
9

K. Beerschot V.A. heeft een rampzalig seizoen afgesloten op een schandalige wijze. Net toen het op de slotspeeldag nog op weg leek naar een knap 0-0-gelijkspel bij Union Saint-Gilloise, gingen verschillende meegereisde heethoofden volledig over de schreef. Op haar eigen website veroordeelt Beerschot de feiten ten zeerste.

'De laatste wedstrijd in 1A is voor Beerschot op een triest dieptepunt geëindigd', schrijft de club bovenaan het traditionele wedstrijdverslag. 'Net toen onze Mannekes op weg leken naar een fraai en verdiend gelijkspel liep het in het bezoekersvak helemaal uit de hand. Supportersrellen, vuurpijlen en andere onregelmatigheden noopten scheidsrechter Boucaut ertoe om de wedstrijd in minuut 83 definitief te staken', somt Beerschot de feiten op.

Dat het duel nog een staartje zal krijgen, staat in de sterren geschreven. Het lijkt nu al min of meer zeker dat Union de drie punten 'cadeau' krijgt. Uiteraard moet Beerschot echter ook nog vrezen voor een straf. 'Het is nu aan de Pro League om te beslissen hoe het hier een einde aan breit. O zo jammer dat ons tweejarig verblijf op het hoogste vlak op die manier een slot krijgt. Want dit is zuur én beschamend', besluit de Antwerpse degradant treurig.