De situatie bij aanvang van de Play-Offs: Union weet Club nabij, Gent met marge

De situatie bij aanvang van de Play-Offs: Union weet Club nabij, Gent met marge

10-04-2022 22:35
1

De teerlingen zijn geworpen in de Juplier Pro League, al zorgde het gestaakte duel tussen Union Saint-Gilloise en K. Beerschot V.A. nog voor een verrassend, maar wrang staartje. Hoe dan ook liggen de verhoudingen zo goed als vast voor aanvang van zowel de Champions als de Europe Play-Off. VoetbalPrimeur.be geeft een overzicht van het aantal gehalveerde punten per deelnemer.

Champions Play-Off
Jammer genoeg moesten enkele heethoofden van Beerschot nog een donkere schaduw werpen over de slotspeeldag van de reguliere competitie. Niet enkel op moreel vlak is dat verwerpelijk, ook qua duidelijkheid voor het puntentotaal van Union leidt het tot frustratie. Voorlopig blijft de koploper op 74 punten staan, wat in de herbereking neerkomt op 37 stuks. Als Union een forfaitzege cadeau krijgt (wat volgens het bondsreglement best mogelijk is), komt het op 77 punten. Omgerekend zijn dat er dan 39. Voorlopig houden wij het echter bij 37 punten in de Champions Play-Off.

Hoewel er daar dus nog één of twee kunnen bijkomen, valt meteen op dat Club Brugge angstvallig dichtbij is gekropen de laatste weken. De titelverdediger is maximum één zege verwijderd van een aanval op de troon. Daarachter gaapt al een behoorlijke kloof. RSC Anderlecht is door haar 2-3-zege bij KV Kortrijk in extremis nog naar plek drie gewipt, maar eigenlijk staat Royal Antwerp FC op gelijke hoogte.

Stand bij aanvang van de Champions Play-Off:
1. Union - 37 punten (daar kunnen er nog één of twee bij komen na vervolg in Union-Beerschot)
2. Club Brugge - 36 punten
3. Anderlecht - 32 punten
4. Antwerp - 32 punten*

* Half puntje extra gekregen omdat naar boven wordt afgerond. Als twee ploegen op het einde van de rit in hetzelfde puntentotaal eindigen, delft de ploeg die een half punt erbij kreeg het onderspit.

Europe Play-Off
KAA Gent bleef ongetwijfeld met de grootste kater achter op de slotspeeldag. Ondanks een eclatante 5-0-overwinning tegen Oud-Heverlee Leuven slaagde het er niet meer in om de poort naar de top-vier open te beuken. Daardoor moeten De Buffalo's vrede nemen met het tweede plan. Daar starten ze wel met een mooie bonus, want eerste achtervolger Sporting Charleroi staat al vier punten in het krijt. KV Mechelen en KRC Genk moeten nog een puntje meer goedmaken. De Limburgers staan voorlopig laatste, aangezien ook zij een half puntje cadeau hebben gekregen.

Stand bij aanvang van de Europe Play-Off:
1Gent - 31 punten
2. Charleroi - 27 punten
3. KV Mechelen - 26 punten
4. Genk - 26 punten*