PO2 voor KRC Genk na winst tegen tienkoppig Seraing, winnend STVV baalt

10-04-2022 20:20 Laatste update: 20:22
1

KRC Genk ging op bezoek bij Seraing (0-2) en STVV nam het op Stayen op tegen Standard (3-0). Beide Limburgse clubs telden evenveel punten in de strijd om een plek in de top acht en wonnen ook hun wedstrijd. KRC Genk gaat zo PO2 in.

Seraing-KRC Genk 0-2
KRC Genk had het niet gemakkelijk in de beginfase tegen Seraing, maar vlak voor rust moest de VAR tussenbeide komen voor een mogelijke penalty voor de Limburgers. Uiteindelijk werd het geen elfmeter, maar Dabila van Seraing kreeg wel een rode kaart. Vlak voor rust kwam KRC Genk alsnog op voorsprong dankzij Ito.

In de tweede helft bracht Thorsvedt KRC Genk op een wolk. De Noor maakte de 0-2 na een knappe actie van Oyen. Vervolgens moest Vandevoordt een sterke save uit zijn mouwen schudden. Een controlerend KRC Genk speelde de wedstrijd uit en verzekerde zich zo van een plek Play-Off 2.

STVV-Standard 3-0
STVV wist wat het moest doen om nog kans te maken op PO2 en dat was winnen. De Kanaries kwamen na 23 minuten op voorsprong. Shinji Kagawa beloonde een eerste basisplaats meteen met een assist, Hara scoorde. Nog voor rust werd het 2-0 voor STVV. Deze keer was het Hayashi die de goal achter zijn naam kreeg.

In de tweede helft kon Standard geen vuist meer maken en de Kanaries maakten er nog 3-0 van. Ex-speler Joao Klauss gooide zout in de wonden van Standard. De eindstand bleef ook bij 3-0, maar de overwinning was niet goed genoeg door het resultaat en de winst van KRC Genk.