Scorende Lamkel Zé daagt uit, maar verliest belangrijke partij met Metz

10-04-2022 15:03
3

Het voetballen heeft Didier Lamkel Zé nog lang niet verleerd. De Kameroener wordt momenteel uitgeleend aan het Franse FC Metz, waar hij zich zondag voor het eerst echt kon tonen.

In het belangrijke degradatieduel tegen Bordeaux kreeg Lamkel Zé een basisplek en wist hij zich in de eerste helft te onderscheiden. Na 21 minuten voetballen bracht hij Metz op voorsprong en ging hij dat – op zijn eigen uitdagende wijze – ook vieren.

Dat bleek echter niet genoeg voor de overwinning. Bordeaux knokte zich terug in de wedstrijd en vond in minuut 52 via Mangas de gelijkmaker. Uiteindelijk werd het zelfs nog 2-1 en 3-1 en schonken Niang en Hwang thuisploeg Bordeaux de overwinning.

Een klap voor Lamkel Zé en Metz, dat nu echt in degradatienood verkeert. Bordeaux is nu over Metz geklommen, waardoor de ploeg van de Kameroener op de laatste plek staat. Het telt 23 punten na 31 wedstrijden. Vijf minder dan Clermont Foot, dat op een veilige zeventiende plek staat.