Club Brugge-target Meijer heeft zin in avontuur en bevestigt miljoenenbod

Club Brugge-target Meijer heeft zin in avontuur en bevestigt miljoenenbod

10-04-2022 14:44

Bjorn Meijer heeft zich na de wedstrijd tegen sc Heerenveen uitgesproken over zijn toekomst. De linksback van FC Groningen staat in de concrete belangstelling van Club Brugge, dat meerdere biedingen gedaan heeft.

De negentienjarige Meijer was de afgelopen week hoofdrolspeler bij Groningen. Al het nieuws doet hem wel wat. "Het is redelijk moeilijk, maar tijdens de wedstrijd denk ik er geen seconde aan en heeft het absoluut geen invloed. Het is wennen dat er veel op me afkomt, dat ben ik niet gewend", zegt Meijer tegen ESPN.

Het verhaal gaat dat Meijer graag de stap wil maken en de speler bevestigt dat min of meer. "Het meeste wat in de media staat, klopt. Ik weet nog niet zeker of ik erheen ga, maar inderdaad: het plan spreekt me aan. Tussen mij en Groningen zit het goed. De situatie is dat ik onder contract sta en vol trots. Dat zal altijd zo zijn."

Haatreacties
Vervelend is dat Meijer haatreacties gekregen heeft van Groningen-supporters die het nieuws moeilijk kunnen verkroppen. "Dat had ik niet verwacht, maar ik heb ook mooie berichten gekregen. Dat deed me goed. Supporters hebben een hart voor de club en dat snap ik, er zitten er een paar bij die zich zo uiten."

ESPN-analist Robert Maaskant is fel als het over de reactie van een deel van de Groningen-aanhang gaat. "Het wordt tijd dat een supportersgroep een zelfreinigend niveau heeft. Dit zijn jongens uit de jeugdopleiding die trots zijn om bij de club te spelen. Dan moet je als supportersgroep zeggen: sodemieter dan maar op, jij komt hier even niet binnen bij FC Groningen. Dát zou nog eens een mooie oplossing zijn."