Ontevreden Dessers wordt bekritiseerd: Hij brengt onrust bij Feyenoord

Ontevreden Dessers wordt bekritiseerd: "Hij brengt onrust bij Feyenoord"

10-04-2022 15:41
2

Cyriel Dessers heeft flink wat kritiek gekregen na zijn reacties eerder deze week. De huurling van KRC Genk was zeer teleurgesteld dat hij in het Conference League-duel met Slavia Praag toch weer op de bank plaats moest nemen bij Feyenoord. Trainer Arne Slot gaf de voorkeur aan Bryan Linssen tegen de Tsjechen (3-3).

De discussie over de spitspositie is al het hele seizoen gaande in De Kuip. Dessers leek de concurrentiestrijd voorlopig in zijn voordeel te hebben beslecht, maar de aanvaller werd donderdag toch weer gepasseerd. "Of ik nu bozer ben dan de vorige keren dat ik niet speelde? Ja, echt wel", reageerde hij na afloop bij ESPN.

Robert Maaskant is kritisch op Dessers. "Ik vind dat slecht", reageert de Nederlandse oud-trainer bij RTV Rijnmond. "Je bent professional en krijgt een hoop centen. Dat hij vijf Europese wedstrijden op rij scoort zegt me niets. Elke wedstrijd is anders. In deze wedstrijd wilde Slot met een minder statische spits spelen. Dat vind ik volkomen verklaarbaar. Dessers brengt nu onrust die je niet nodig hebt."

Ook Geert den Ouden kan de keuze van Slot begrijpen. "Ik vind alle beslissingen van Slot te volgen", stelt de voormalig spits. "Het zijn twee totaal verschillende spitsen, maar als hij in deze tactiek Linssen beter kan gebruiken stelt hij die op."