De gekste voetballer bij Club Brugge: 'Tequila en Porsche die hij niet wilde'

De gekste voetballer bij Club Brugge: 'Tequila en Porsche die hij niet wilde'

10-04-2022 14:29
5

Voetballers durven nogal eens losbollen te zijn. Denk maar aan pakweg Mario Balotelli. Maar ook bij Club Brugge liep er zo iemand rond: Felipe Gedoz. En zijn passage herinneren Nikola Storm en Tuur Dierckx zich nog maar al te goed.

"Dat heb ik echt nog nooit gezien", vertelt Dierckx bij MidMid. "Die is met minder geld teruggekeerd naar Brazilië dan hij hier had verdiend. Op drie jaar tijd heeft die vier wagens geleased, geen enkele keer zelf gekookt en hij was zeker vijf van de zeven dagen op stap. Shotjes tequila drinken", aldus de voormalige speler van Club Brugge.

Ook Nikola Storm houdt speciale herinneringen over aan de Braziliaanse voetballer. "Ik herinner mij nog dat hij een Porsche had gekocht, maar enkele maanden later wilde hij hem al niet meer hebben", lacht de flankaanvaller van KV Mechelen.

Ook een terugkeer naar Brazilië tijdens vakantiedagen verliep niet vlekkeloos. "Iedereen kreeg een programma om de conditie te onderhouden. Gedoz daarentegen... die kwam terug met misschien wel zes kilo extra. Die kon niet meer draaien", lacht Dierckx.

De inmiddels 28-jarige Gedoz heeft uiteindelijk ook nog niet veel plezier beleefd in zijn voetbalcarrière. Na zijn periode bij Club Brugge speelde hij nog voor de Braziliaanse clubs Atlético PR, Goias EC en EC Vitoria. Steeds zonder succes. Inmiddels komt hij uit voor Remo, een club uit de Braziliaanse Derde Klasse.