Antwerp moet nog opdoffer slikken en raakt niet voorbij Cercle Brugge

09-04-2022 22:40
21

Royal Antwerp FC heeft voor de start van de Champions' Play-Offs nog een klap te verwerken gekregen. Het wilde het reguliere seizoen met een goed gevoel afsluiten, maar raakte niet voorbij Groen-Zwart. Het werd 1-1.

Voor Cercle Brugge was het enkel nog om de eer te doen, terwijl Antwerp toch vooral met een goed gevoel aan de Champions' Play-Offs wilde beginnen. Beide ploegen speelden alvast voor een leuk wedstrijdbegin en begonnen met veel enthousiasme aan de partij.

Antwerp was uiteindelijk ook de beste ploeg en eiste het balbezit op. Voor uitgespeelde kansen zorgde dat echter niet. Cercle Brugge wist zich al bij al nog makkelijk overeind te houden. In het slot van de eerste helft wist Michael Frey wel ei zo na te scoren. Doelman Warleson wist nog te redden en de aanvaller bleek ook buitenspel te staan.

Na de rust kon het thuispubliek dan toch vieren. Na een goede actie van Benson en Frey kwam de bal tot bij Balikwisha, die zijn vierde van het seizoen in doel wist te jagen. Even later was Miyoshi dicht bij de 2-0, maar Warleson wist dat doelpunt te voorkomen.

Antwerp voerde de druk stevig op en ging op zoek naar een belangrijk tweede doelpunt. Voor Cercle Brugge was het afzien en moest het rekenen op een sterke Jesper Daland en Warleson. Een tweede doelpunt leek onafwendbaar, maar vond Antwerp niet. Cercle daarentegen wél. Vanuit het niets wist Kevin Denkey toch voor de 1-1 te zorgen.

De thuisploeg zocht nog naar de winnende treffer, vroeg om een penalty, maar vond en kreeg niets. Het bleef 1-1.