Chelsea heeft Lukaku niet nodig en maakt gehakt van Southampton, Trossard scoort

Chelsea heeft Lukaku niet nodig en maakt gehakt van Southampton, Trossard scoort

09-04-2022 17:59

Chelsea heeft zaterdag flink uitgehaald in het Premier League-duel met Southampton. The Blues spoelden de bittere nasmaak van de afstraffing tegen Real Madrid (1-3) weg met een 0-6 overwinning op St. Mary's. Arsenal ging tegen Brighton & Hove Albion voor het tweede duel op rij onderuit.

Southampton - Chelsea 0-6
Chelsea, zonder de geblesseerde Lukaku, kreeg woensdag nog alle hoeken van het veld te zien tegen Real Madrid, maar deelde op bezoek bij Southampton zelf de lakens uit. Nadat Timo Werner al de paal en de lat had geraakt, opende Marcos Alonso al na acht minuten de score. Na een kwartier verdubbelde Mason Mount de score met een schot van afstand. Niet veel later was het alsnog raak voor Werner, die profiteerde van een fout in de Southampton-defensie en doelman Fraser Forster omspeelde: 0-3.

Southampton had helemaal niets te vertellen en kreeg nog voor rust de 0-4 om de oren. Werner ontfutselde de stuntelende Mohammed Salisu de bal en schoot nog maar eens op de paal, waarna de rebound een prooi was voor Kai Havertz. Een monsterscore leek in de maak, zeker toen de Duitse aanvaller vier minuten na rust alsnog zijn tweede van de middag maakte. Na 54 minuten tikte bovendien ook Mount zijn tweede treffer binnen.

Daarna ging de Londense voet echter van het gaspedaal. Southampton, dat in de middenmoot van de Premier League bivakkeert, bleef verder leed bespaard, maar ging voor de derde keer in drie jaar tijd hard onderuit tegen een Engelse topclub. Op 25 oktober 2019 werd met 0-9 verloren van Leicester City, vijftien maanden later ging het met dezelfde cijfers mis bij Manchester United. Chelsea blijft stevig op de derde plek staan en kan de blik richten op de return tegen Real.

Arsenal - Brighton & Hove Albion 1-2
Arsenal kreeg de tweede dreun op rij te verwerken in de jacht op een Champions League-ticket. De ploeg van manager Albert Sambi Lokonga verloor vorige week al met 3-0 bij Crystal Palace en in het eigen Emirates Stadium ging het zaterdag niet veel beter. The Gunners stelden teleur en kregen na een klein halfuur de rekening gepresenteerd. Enock Mwepu legde de bal terug op Leandro Trossard, die wel erg veel ruimte kreeg in het strafschopgebied en raak schoot.

Arsenal moest in de achtervolging en dacht kort voor rust op 1-1 te komen. Gabriel Martinelli werkte na een hoekschop binnen, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel. Na 65 minuten werd de missie van de thuisploeg nog moeilijker, toen Mwepu fraai uithaalde. Pas in de slotfase deed Arsenal iets terug. Martin Odegaard. Een zondagsschot van de Noorse spelmaker vloog fantastisch binnen.

Overige uitslag
Watford - Leeds United 0-3