Van Gaal blij met vele steunbetuigingen: 'Ook van de 'vijand' van ons, Feyenoord'

Van Gaal blij met vele steunbetuigingen: 'Ook van de 'vijand' van ons, Feyenoord'

09-04-2022 10:00

Louis van Gaal is geraakt door alle steunbetuigingen die hij heeft mogen ontvangen nadat hij bekendmaakte dat hij strijdt tegen prostaatkanker. Vorige week maakte de bondscoach van Oranje het slechte nieuws bekend bij de talkshow van Humberto Tan.

Van Gaal kreeg veel steunbetuigingen na het slechte nieuws, zo geeft hij aan bij Tijd voor Max. "Ongelooflijk, vanuit alle hoeken van de wereld", vertelt de bondscoach. "Veel spelers reageren, veel clubs. En ook de 'vijand' van ons (Ajax, red.) - Feyenoord - stuurde bloemen. Dat vond ik heel apart, maar Truus was erg blij."

"Ik ben al drie, vier dagen bezig met het beantwoorden van alle appjes", gaat Van Gaal lachend verder. "Daar ben ik nu klaar mee, maar ik moet ook alle e-mails nog doen. Dus mensen: het is fantastisch, de steun, maar ik moet hard werken om op iedereen te antwoorden."

Van Gaal strijdt al sinds 2019 tegen de ziekte. Dat deed hij dus al voordat hij terugkeerde als bondscoach bij Oranje. Hij hield dit nieuws echter verborgen voor de spelers, die van niets wisten.