Schrijvers vertrok twee keer met Clement als coach: Toen heb ik gevloekt

Schrijvers vertrok twee keer met Clement als coach: "Toen heb ik gevloekt"

08-04-2022 15:43
2

Siebe Schrijvers lijkt met Oud-Heverlee Leuven eindelijk een club gevonden te hebben waar hij zich volwaardig basisspeler mag noemen. Dat was niet altijd het geval. Zo vertrok hij in het verleden bij Club Brugge en KRC Genk, steeds onder... Philippe Clement.

Bij Club Brugge leek Schrijvers nochtans goed op weg om een belangrijke pion te worden. Onder Ivan Leko kreeg hij dan ook flink wat minuten. "Met Leko had ik een band die ik met weinig of geen trainers gehad heb", begint Schrijvers in Het Laatste Nieuws. "Dat jaar onder Leko was tot dusver het beste uit m'n carrière."

Met Clement als trainer liep het echter fout af, al verwijt hij hem niets. "Toen Clement naar Club Brugge kwam, heb ik wel even gevloekt", wil Schrijvers wel nog kwijt. Clement besloot echter om van systeem te veranderen, waar voor Schrijvers geen plek was in de basiself.

"Hij moest eigenlijk kiezen tussen Vanaken en mij... Ik verwijt hem niks, maar nog zo'n jaar als onder Leko en het had er heel anders uit kunnen zien", besluit Schrijvers. De middenvelder vertrok daarop richting OH Leuven, waar hij dit seizoen 34 keer in actie voor kwam. Daarin was hij goed voor vijf doelpunten en drie assists.