Club Brugge-target Meijer krijgt nare berichten van eigen fans: 'Dit is bizar'

Club Brugge-target Meijer krijgt nare berichten van eigen fans: 'Dit is bizar'

08-04-2022 15:24
4

Danny Buijs hoopt dat men begrip toont voor de situatie van Bjorn Meijer. De linksback van FC Groningen staat in de belangstelling van Club Brugge, wil graag naar de Bruggelingen en kan miljoenen op gaan leveren. Maar daar kunnen de fans minder mee leven.

Dat de negentienjarige linksback graag naar Club Brugge wil verkassen, schiet bij sommige fans van Groningen in het verkeerde keelgat. Online krijgt de jongeling zelfs de nodige verwensingen en bedreigingen van zijn eigen fans. "Ik hoop dat iedereen zijn verstand gebruikt en zijn wens begrijpt", zegt Buijs tegen Voetbal International. "Ik snap dat supporters hopen dat een zelfopgeleide jongen wat langer blijft, maar dit is iets bizars wat je niet vaak meemaakt. Met de berichten die Bjorn op sociale media ontvangt, heb ik grote moeite. Dat gun ik hem niet."

De trainer van Groningen begrijpt juist heel goed dat Meijer weg wil. "Ik snap de emotie die ontstaat, maar we moeten realistisch blijven. Dit is zo'n gigantisch mooie stap voor hem, dat kun je iemand niet verwijten dat hij dat wil", gaat Buijs verder.

"Dit is zijn toekomst en hij kan naar een club van een heel hoog niveau, die elk jaar Europees speelt en een heel goed plan aan hem heeft gepresenteerd. En dan kun je wel makkelijk zeggen: laat hem een of twee jaar wachten. Maar deze jongen heeft best wat pech gehad met blessures, wie garandeert hem dat hij over een of twee jaar nog deze kans heeft?"

Club Brugge heeft naar verluidt al een bod van 4,5 miljoen euro op Meijer gedaan, maar dat werd afgewezen door Groningen. De Nederlanders hopen een som tussen de 5,5 en 6 miljoen euro te ontvangen.