Kompany vreest druk bij Anderlecht niet: Ze weten hoe een finale aan te pakken

Kompany vreest druk bij Anderlecht niet: "Ze weten hoe een finale aan te pakken"

8 april - 15:00
5

Helemaal zeker van de Champions' Play-Offs is men bij RSC Anderlecht nog steeds niet. Ook zondag moet er weer een resultaat worden geboekt tegen KV Kortrijk. Vincent Kompany beseft hoe belangrijk die partij is, maar twijfelt er niet aan dat Anderlecht bij de eerste vier zal eindigen.

Van veel druk is er volgens hem ook geen sprake binnen zijn spelersgroep. "We leven hier naartoe alsof het een finale is, maar zo leven we naar elke wedstrijd toe. Ik heb er vertrouwen in en zie niemand gekke dingen doen. Dat is goed", geeft Kompany op zijn persconferentie.

Toch was het bij Anderlecht niet altijd even prettig. Vooral in het seizoensbegin dan. "Toen was er soms reden tot paniek", beaamt Kompany. "Maar ik heb mijn spelers altijd verteld dat ze er wel zullen komen. Vroeg of laat volgt de beloning", aldus de trainr van Anderlecht.

Hij gelooft dan ook helemaal dat zijn spelersgroep komende zondag goed voor de dag zal komen en een resultaat zal boeken tegen KV Kortrijk. "Ze weten al sinds dag één hoe we deze finales zullen aanpakken. Van de penalty’s in de bekerfinale tot een slotmatch om ons te plaatsen voor de Champions' Play-Offs."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie