Boskamp: Qua voetballend vermogen heeft Schrijvers zijn plek bij Rode Duivels

Boskamp: "Qua voetballend vermogen heeft Schrijvers zijn plek bij Rode Duivels"

08-04-2022 14:29 Laatste update: 15:04
2

Op zijn 25e plakt er eigenlijk nog steeds een etiket van 'eeuwige belofte' op Siebe Schrijvers. De technisch vaardige middenvelder annex aanvaller bracht Jan Boskamp in de jeugdreeksen nochtans geregeld in extase. Na passages bij KRC Genk en Club Brugge maakt hij nu het mooie weer bij OH Leuven. Zitten de Rode Duivels er nog in?

In een duo-interview met Het Laatste Nieuws mogen beide heren hun mening geven over een mogelijke selectie bij de nationale ploeg. Bewonderaar Boskamp bijt de spits af. Hij ging er altijd vanuit dat Schrijvers vroeg of laat opgeroepen zou worden. "Daar ben ik zelfs nu nog van overtuigd", aldus de Rotterdammer. Om er meteen aan toe te voegen dat het geen sinecure is om er nu nog bij te geraken. "Maar, kijk, op een bepaald moment wordt die groep gevormd. Ook al spelen bepaalde gasten niet, ze zijn er wel altijd bij."

Als de huidige 'Gouden Generatie' meer en meer afzwaait, komen er wel plekjes vrij om in te vullen. Volgens Boskamp komt het er dan op aan om (toevallig) in een goede periode te zitten. "Qua voetballend vermogen heeft Siebe daar zeker z'n plek", oordeelt hij alvast. Bij de nationale U16 hoorde Schrijvers nog tot het allerbeste wat België te bieden had. "Ik zag Siebe al spelen bij de jeugd van Genk, maar toen hij bij de nationale ploeg kwam ... Wauw", spreekt Boskamp zijn bewondering uit. Samen met onder meer Zakaria Bakkali en Charly Musonda Junior speelde Schrijvers de pannen van het dak. "Het voetbal dat die jongens speelden, had ik van m'n leven nog niet gezien."

Hoe ziet Schrijvers het verhaal met de Rode Duivels zelf? Bij de nationale beloften was hij nog aanvoerder, maar sindsdien was er eigenlijk nooit sprake dat de technicus bij de grote jongens zou mogen aansluiten. Inmiddels is hij er toch al 25. "Ergens hoop je dan wel om die stap te zetten, maar oké. Ik speel nu bij Leuven, dan verwacht ik ook niet meteen dat de nationale ploeg komt aankloppen", blijft Schrijvers nuchter.