Antwerp zet puntjes op i rond De Laet: 'Geruchten niet correct, wel darmprobleem'

Antwerp zet puntjes op i rond De Laet: 'Geruchten niet correct, wel darmprobleem'

08-04-2022 13:09
9

Na de stadsderby tegen K. Beerschot V.A. (2-1) leek er een dik haar in de boter te zitten tussen Royal Antwerp FC en Ritchie De Laet. De publiekslieveling werd nog voor de rust naar de kant gehaald door trainer Brian Priske, schijnbaar zonder blessure. Na enkele onderzoeken heeft The Great Old echter een aanwijsbare oorzaak gevonden voor het probleem.

Via een officiële mededeling op de website legt Antwerp uit dat De Laet wel degelijk met een medisch euvel kampt. 'Ritchie heeft de voorbije weken enkele onderzoeken ondergaan waaruit blijkt dat hij een darmprobleem heeft. Dat probleem is onder controle maar kan af en toe voor zeer vervelende hinder zorgen. Daardoor is het vaak pas kort van tevoren duidelijk of spelen/trainen mogelijk is', staat er te lezen.

Antwerp benadrukt dat haar medische staf kort op de bal speelt, maar af en toe zou het dus kunnen dat De Laet in laatste instantie ontbreekt. Dit seizoen leidde dat al enkele keren tot wrevel bij fans en waarnemers, tot ongenoegen van de club. 'Hij en de club willen dan ook nog eens melden dat alle andere geruchten omtrent zijn onbeschikbaarheid niet correct zijn', klinkt de boodschap helder.

Verder laat Antwerp weten dat het in samenspraak met De Laet zelf heeft besloten om deze diagnose naar buiten te brengen. 'Ritchie zal wellicht nog trainingen en wedstrijden missen maar samen met de medische staf doet hij er alles aan om zijn ploeg van dienst te kunnen zijn in de Champions Play-Offs', is het besluit hoopvol. Sinds de derby met Beerschot startte De Laet nog één keer in de basis, thuis tegen SV Zulte Waregem (1-0). Afgelopen weekend was de ervaren rot er dan weer niet bij op het veld van OH Leuven.