STVV heeft hulp van andere ploegen nodig: Maar wij rekenen op niemand, hoor

STVV heeft hulp van andere ploegen nodig: "Maar wij rekenen op niemand, hoor"

08-04-2022 12:59 Laatste update: 15:04

Op de slotspeeldag van de reguliere fase van de Jupiler Pro League krijgt de neutrale fan niet één, maar twee spannende duels om een Play-Off-ticket voorgeschoteld. Voor de Europe Play-Off lijkt KRC Genk of Sint-Truiden nog te moeten sneuvelen. Die laatste ploeg staat er momenteel het slechtst voor, beseft ook Aboubakary Koita. Toch geloven de Truienaars nog in hun kansen.

Als STVV, dat op dit moment nét buiten de boot valt, alsnog naar de Europe Play-Off wil, zal het in eerste instantie (hoogstwaarschijnlijk) zelf moeten winnen van Standard Luik. Vervolgens moet het hopen dat rivaal KRC Genk niet wint op het veld van RFC Seraing óf dat Sporting Charleroi ten onder gaat tegen SV Zulte Waregem. "Wij rekenen op niemand, hoor. We kijken naar onszelf, de rest is bijzaak", houdt Koita zich bij Het Belang van Limburg niet te zeer bezig met het resultaat op de andere velden.

"Achteraf zullen we wel horen of één van die twee punten heeft kunnen afsnoepen van onze concurrenten", legt de vleugelaanvaller zijn ingesteldheid verder uit. De werkelijkheid gebiedt echter te zeggen dat Genk en Charleroi niet bepaald de lastigste tegenstanders tegenover zich krijgen. Seraing-coach Jean-Louis Garcia kondigde zelfs al aan dat hij een veredeld B-elftal de wei in zal sturen, in de hoop om krachten te sparen voor het levensbelangrijke tweeluik met RWDM.

"In voetbal kan alles, ook als Seraing niet op volle sterkte speelt", blijft Koita hoopvol. "Hun coach zal met bepaalde jongens geen risico's nemen, maar daar staan vervangers voor klaar, hé. Eerst moeten wij punten pakken", verschuift hij de aandacht weer naar de eigen prestatie. Tegen Standard ligt het momentum alvast bij de thuisploeg. De Kanaries zetten de voorbije weken een geweldige 20 op 24 neer, terwijl De Rouches in 2022 nog maar drie keer wisten te winnen.