De Roeck over toekomst bij Westerlo: Dan pas kijken wat andere opties zijn

De Roeck over toekomst bij Westerlo: "Dan pas kijken wat andere opties zijn"

08-04-2022 11:30 Laatste update: 11:31

KVC Westerlo kroonde zich afgelopen weekend tot kampioen in 1B en om dat te vieren had Eleven Sports Westerlo-trainer Jonas De Roeck en kapitein Lukas Van Eenoo uitgenodigd bij Eleven Insiders. De Roeck had het er over zijn toekomst bij de Kemphanen.

De Roeck werd in mei van vorig jaar werd aangesteld als vervanger van Bob Peeters en werd in zijn eerste jaar als hoofdcoach in Het Kuipje meteen kampioen in 1B. Of De Roeck ook volgend seizoen Westerlo coacht, is nog niet 100% zeker. "De bedoeling is dat we verder gaan met elkaar, alleen moet alles nog besproken worden", zei De Roeck.

Voor de ex-assistent coach van RSC Anderlecht moeten er enkele vragen beantwoord worden om na te gaan of hij verder gaat bij Westerlo. "Hoe ziet de club het? Welke stappen wil het bestuur maken de komende jaren? Welke stappen wil ik maken?" Volgens De Roeck zijn zowel de eigenaars van Westerlo als hijzelf gezond ambitieus, "maar in het voetbal is het belangrijk om weten dat het gras niet altijd groener is aan de overkant", vertelde De Roeck die stelde dat je het moet appreciëren als je ergens goed zit.

Als hij zou vertrekken, zou hij dat op dezelfde manier doen als toen hij als assistent bij Anderlecht vertrok. “Eerst als goede vrienden uit elkaar en dan beginnen kijken wat de andere mogelijkheden zijn”, aldus De Roeck.