Mitoma: Of ik bij Union blijf? Dat hangt van Brighton af

Mitoma: "Of ik bij Union blijf? Dat hangt van Brighton af"

08-04-2022 10:15

Kaoru Mitoma is hot in Japan nadat hij als invaller zijn land met twee goals een ticket voor het WK in Qatar bezorgde. In een interview met Het Nieuwsblad sprak Mitoma over zijn seizoen met Union, zijn WK-droom en zijn ambities voor volgend seizoen.

Mitoma geeft aan er graag bij te zijn met Japan komende winter in Qatar. "Ik liet wel een goede indruk na, maar er zijn genoeg goede spelers in ons land", relativeerde Mitoma zijn glansprestatie in de WK-kwalificatie. "Ik ga er alles aan doen om mijn plekje in de kern te bemachtigen door eerst en vooral goed te presteren bij Union.”

De Japanner begon zijn avontuur bij Union niet als basisspeler, maar eiste een basisplaats op na een hattrick in de remontada tegen RFC Seraing. Tijdens de winterstage met Union liep hij echter een blessure op en dat bracht onzekerheid bij Mitoma. "Ik twijfelde of ik mijn oude niveau nog zou halen, maar alles gaat nu gelukkig weer goed.”

Over zijn toekomst in het Dudenpark is Mitoma ook duidelijk. "Dat hangt van Brighton af, want daar loopt mijn contract." Hij voegde eraan toe dat hij na iedere wedstrijd contact heeft met . "Het is hoe dan ook een droom om in de Premier League te spelen, al ligt het niveau daar enorm hoog."