Dessers en Feyenoord geven zege in állerlaatste seconde weg tegen Slavia

07-04-2022 20:39 Laatste update: 20:43

Feyenoord heeft op bizarre wijze gelijkgespeeld tegten Slavia Praag. De Rotterdammers kwamen terug van een achterstand, maar incasseerden in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de 3-3. Cyriel Dessers kwam als invaller in het veld.

In de kwartfinale van de Conference League kwamen Feyenoord en Slavia elkaar voor de derde keer dit seizoen tegen. Eerder stonden de ploegen in de groepsfase al tegenover elkaar. Feyenoord schoot uit de startblokken in De Kuip: na tien minuten stond het al 1-0. Na een corner van Slavia stormde Feyenoord razendsnel richting het Tsjechische doel. Luis Sinisterra wist de bal hard en laag raak te schieten.

Na de openingstreffer denderde Feyenoord door. Onder aanmoediging van Het Legioen creëerden de Rotterdammers nog meer goede kansen, maar het leverde geen tweede treffer op. Zo'n vijf minuten voor rust was het plots aan de andere kant raak: Slavia-captain Peter Olayinka (ex-KAA Gent en Zulte Waregem) kreeg de bal bij het doel van Feyenoord, waarna Yira Sor vanuit buitenspelpositie de 1-1 maakte. De arbitrage keurde de goal ten onrechte goed.

Dat zorgde uiteraard voor woede bij Feyenoord. Tot overmaat van ramp gaf scheidsrechter Halil Umut Meler op slag van rust twee keer geen strafschop aan de Stadionclub. Assistent-trainer Mario Pusic wilde daardoor bij rust verhaal halen, maar dat mondde uit in een flink opstootje. Pusic kreeg uiteindelijk rood.

Na de pauze werd Slavia steeds sterker en gevaarlijker. Eerst miste Sor nog een grote kans van dichtbij, maar niet veel later was het alsnog raak voor de Nigeriaan: met zijn knie werkte hij de bal achter Feyenoord-goalie Ofir Marciano. Na de tegengoal wist Feyenoord echter snel weer druk op Slavia te krijgen. Het leverde de ploeg van Arne Slot zelfs een goal op, met nog een kwartier op de klok: de mee naar voren gestormde Marcos Senesi werkte de bal bij de eerste paal in het doel: 2-2.

In het slot van de wedstrijd werden Feyenoord en Slavia allebei nog gevaarlijk, maar Feyenoord leek vijf minuten voor tijd aan het langste eind te trekken. Een vrije trap van Orkun Kökcü viel met geluk binnen, waarna De Kuip ontplofte. In de laatste seconde gaf Feyenoord het echter weg: bij een Slavia-corner bleef de bal hangen, waardoor Ibrahim Traoré de 3-3 kon maken. Toch reist Feyenoord met een redelijke uitgangspositie af naar Praag.