Dat zou moedige keuze van Manchester United zijn en Ronaldo moet er weg

"Dat zou moedige keuze van Manchester United zijn en Ronaldo moet er weg"

07-04-2022 14:00
2

Jamie Carragher prijst de beslissing van Manchester United om in te zetten op huidig Ajax-trainer Erik ten Hag als nieuwe manager. De analist en voormalig Liverpool-verdediger vindt het een 'moedige' keuze van de Premier League-grootmacht.

"Ik denk dat het een goede beslissing is", steekt Carragher van wal bij CBS Sports. "Ik denk dat het ook een moedige beslissing is. De makkelijkste keuze was om voor Pochettino te gaan. Hij kent de Premier League. Nu kiezen ze voor iemand die nog niet eerder in de Premier League werkzaam was."

Carragher vindt het positief dat er sprake is van een trendbreuk op Old Trafford. "Ze zijn altijd voor de gevestigde namen gegaan, met José Mourinho en Louis van Gaal. Ze gingen ook voor de makkelijke keuze met Ole Gunnar Solskjaer. Het zou moediger zijn geweest als ze niet voor Ole waren gegaan, want hij begon goed als interim-manager."

De Liverpool-legende snapt wel dat de supporters van Manchester United de voorkeur geven aan de Ajax-trainer. "Ten Hag heeft nog niet bij een grote club gewerkt en wordt gezien als een opkomende coach. Hij is nieuw, hij is vers. Dat geldt niet voor Pochettino, hoewel Ten Hag (52) ouder is dan hem. Dat vergeten veel mensen."

Carragher ziet het desondanks zitten in Ten Hag. "Bij Ajax verwacht je dat iemand succesvol is, maar het gaat om het voetbal dat ze spelen en wat ze hebben laten zien in de Champions League, door de halve finale te bereiken en hoe ze dit jaar hebben gepresteerd in de groepsfase. De uitschakeling tegen Benfica was teleurstellend voor ze, maar Ten Hag is de moedige keuze."

Pogba en Ronaldo
"Ik denk ook dat United moedige beslissingen moet gaan nemen, onder meer wat betreft de spelers. Paul Pogba en Cristiano Ronaldo moeten weg", besluit Carragher met een dringend advies aan de Nederlander. De Franse middenvelder heeft een aflopend contract. De Portugese ster ligt tot medio 2023 vast.