Saelemaekers naar B-plan bij AC Milan: 'Leek onnauwkeurig en lusteloos'

Saelemaekers naar B-plan bij AC Milan: 'Leek onnauwkeurig en lusteloos'

06-04-2022 22:19
1

Het is alweer een tijdje geleden dat Alexis Saelemaekers een vaste basisspeler was bij AC Milan. Volgens Calciomercato is Stefano Pioli niet echt wild van de Rode Duivel.

Van oktober tot december zette Pioli met regelmaat Saelemaekers in zijn basiself. De voorbije speeldagen gebruikte de Italiaanse trainer onze landgenoot maximaal als invaller. Tegen Bologna kwam Saelemaekers afgelopen weekend zelfs niet van de bank.

De laatste basisplaats van Saelemaekers bij AC Milan dateert al van 5 februari. Toen werd de ex-speler van RSC Anderlecht na 45 minuten vervangen in de derby tegen Inter. Nadien moest Saelemaekers het doen met (korte) invalbeurten. Daarin kon hij zelden of nooit zijn stempel drukken.

In 2022 wacht Saelemaekers in de Serie A nog altijd op een goal of een assist. 'Pioli is duidelijk niet blij', schrijft Calciomercato. 'In zijn laatste weken als invaller leek Saelemaekers onnauwkeurig en soms lusteloos. De trainer verwacht meer van de speler tijdens de seizoensfinale.'

In de Serie A staat AC Milan momenteel aan de leiding met 67 punten. Mogelijk krijgt Saelemaekers in het laatste deel van de competitie ondanks zijn huidige situatie weer kansen. Concurrent Alessandro Florenzi is immers buiten strijd door een Ingescheurde meniscus. Op rechts zijn bij Milan momenteel Davide Calabria en Junior Messias nog de vaste namen aan de rechterkant.