Gakpo reageert op Engelse interesse: 'Advies van Bergwijn, ik was nieuwsgierig'

Gakpo reageert op Engelse interesse: 'Advies van Bergwijn, ik was nieuwsgierig'

6 April - 18:00
0

Cody Gakpo zou graag in de Premier League willen spelen, vertelt hij in gesprek met The Sun. De 22-jarige linksbuiten van PSV sprak onder meer met Steven Bergwijn over een transfer naar Engeland.

Gakpo wordt in verband gebracht met clubs als Liverpool en Manchester United, maar Arsenal lijkt momenteel de beste papieren te hebben. "Ik probeer gefocust te blijven en het seizoen sterk te eindigen. Daarna kan ik mij op andere dingen richten", vertelt de Oranje-international aan de boulevardkrant. "Als ik de stap kan maken naar een team dat elk seizoen in de Champions League speelt, is dat natuurlijk een droom. Ik heb nog een contract, maar misschien komt er een club waar ik geen 'nee' tegen kan zeggen."

De PSV-aanvaller spreekt vol lof over de Premier League. "Virgil van Dijk speelt bij Liverpool en ik kijk graag naar hem. Iedereen wil in de Premier League spelen. Ik heb geen voorkeur voor een team, maar ik houd van Arsenal. Toen ik jonger was keek ik op tegen Thierry Henry. Hij was ook lang en speelde op de vleugel." Gakpo kan ook in de voetsporen treden van Steven Bergwijn, die de Eindhovenaren verruilde voor Tottenham Hotspur. "Stevie doet het goed. Hij heeft mij advies gegeven over de competitie en heeft uitgelegd hoe het is om in de Premier League te spelen, want ik was nieuwsgierig naar andere landen."

Gakpo prijst voormalig United-ster Ruud van Nistelrooy als zijn leermeester. "Ik heb veel van hem geleerd en kijk tegen hem op. Hij heeft mij verteld hoe ik het beste kan afronden in bepaalde situaties en dat heeft mij erg geholpen. Hij leerde mij ook wat trucjes met schieten en hoe ik mijn opties open houd. Schiet laag en hard, niet mooi en hoog. Een doelpunt is een doelpunt. Ik ben hem daar dankbaar voor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie