Mag Mercier dromen van toptransfer? Joos geeft Antwerp transfertip

Mag Mercier dromen van toptransfer? Joos geeft Antwerp transfertip

06-04-2022 14:45
6

Royal Antwerp FC zal komende zomer onder de leiding van nieuwe technisch directeur Marc Overmars op zoek gaan naar enkele nieuwe pionnen. Ongetwijfeld zullen er spelers uit het buitenland worden gehaald, maar Filip Joos ziet in België ook één goede aanwinst voor Antwerp rondlopen.

De analist gaf in het verleden al aan dat hij een enorme fan is van Xavier Mercier en dat beaamde hij nog eens in de podcast 90 Minutes. Volgens Joos zou de ervaren middenvelder ook een goede aanwinst zijn voor Antwerp. "Zou hij Antwerp niet beter laten voetballen? Hij is minder een flitsenvoetballer, maar iemand die anderen beter laat draaien", klinkt het.

Niet iedereen is echter overtuigd. Zo heeft Steven Defour daar zijn twijfels over. "Hij moet wel kunnen spelen zoals hij bij OHL doet", geeft Defour aan. "Je hebt in het verleden nog zo spelers gehad, hé. Kijk naar Mitu bij Lierse en Losada bij Beerschot, die nadien naar Anderlecht trokken. Bij een topclub is het toch anders", klinkt het.

Mercier werd de voorbije jaren alleszins gelinkt aan verschillende topclubs in ons land. Onder andere KAA Gent toonde interesse, maar ook Antwerp volgde hem naar verluidt. Tot een transfer kwam het echter niet.

Ook dit seizoen is de Fransman weer bezig aan een goede campagne bij OHL en zit hij aan vier doelpunten en veertien assists in 34 wedstrijden. Vorig seizoen had hij na 35 partijen maar liefst elf doelpunten en vijftien assists achter zijn naam staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s