Beerschot reageert op gesprekken tussen OHL en Holzhauser: Dat is zijn recht

Beerschot reageert op gesprekken tussen OHL en Holzhauser: "Dat is zijn recht"

05-04-2022 15:44
3

Oud-Heverlee Leuven ligt in verregaande onderhandelingen met Raphaël Holzhauser, de voorbije jaren een smaakmaker bij Beerschot V.A.. Daar ligt de Oostenrijker nochtans nog onder contract, al is er wel degelijk een achterpoortje ingebouwd. Beerschot-voorzitter Francis Vrancken reageert alvast nuchter op het nieuws.

Holzhauser heeft de voorbije dagen zelfs al een intiem diner gehouden met Marc Brys, wat erop wijst dat OHL echt overtuigd is van een mogelijke transfer. Die kan er zelfs gratis komen, aangezien de fluwelen linkspoot een clausule in zijn overeenkomst had staan die hem tot vrije speler maakte bij een degradatie van Beerschot. Hoewel hij op papier nog één jaar onder contract lag, heeft het Antwerpse bestuur geen stok meer achter de deur. "Juridisch is hij dus in zijn recht om te onderhandelen", geeft Vrancken toe bij Het Laatste Nieuws. "Al zijn we ook van plan een gesprek met Holzhauser te voeren."

Of er uit die gesprekken veel gunstig nieuws kan voortvloeien, is echter maar zeer de vraag. Met een jaarsalaris van ongeveer 700.000 euro hangt Holzhauser immers als een molensteen rond de nek van de club. "Rapha ligt nog onder contract, maar we steken niet onder stoelen of banken dat zijn loon fors weegt in 1B", klinkt Vrancken eerlijk. De Beerschot-voorzitter vraagt aan fans en waarnemers dan ook om de hele zaak in "het juiste perspectief" te plaatsen, al kan hij niet ontkennen dat de sportieve meerwaarde van Holzhauser de laatste jaren enorm was.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s