Vertonghen in basis verwacht voor Benfica-Liverpool: 'Na drie jaar wraak nemen'

Vertonghen in basis verwacht voor Benfica-Liverpool: 'Na drie jaar wraak nemen'

05-04-2022 15:29

Daar is de Champions League weer! De komende dagen staan de kwartfinales op de planning, waarin een heleboel Belgen op zoek gaan naar eeuwige roem. Op zijn 34e beleeft Jan Vertonghen een erg mooie oude dag bij SL Benfica. Tegen Liverpool FC wordt uiteraard gerekend op zijn ervaring.

Volgens de meeste (lokale) media zal Vertonghen dinsdagavond aan de aftrap verschijnen in het Estadio Da Luz, waar The Reds dus over de vloer komen. De bezoekers zijn hoe dan ook favoriet, mede omdat Benfica zich eigenlijk met hangen en wurgen doorheen de achtste finales wist te spartelen. In de dubbele confrontatie met Ajax waren de Amsterdammers eigenlijk de bovenliggende partij.

Toch gaf de ervaring van Benfica de doorslag, niet in het minst die van Vertonghen. De recordinternational heeft zoals bekend een roemrijk verleden opgebouwd in Engeland, waar hij met Tottenham Hotspur verschillende keren in de ogen van Liverpool keek. Hoewel Vertonghen er zelf twee maal tegen wist te scoren, boezemen The Reds hem eerder angst in. Slechts twee keer slaagde hij er namelijk in om als winnaar van het veld te stappen.

Bovendien ziet Talksport nog een bijkomende reden om een scherpe Vertonghen aan de aftrap te zien verschijnen. Drie jaar geleden, op 1 juni 2019, namen Tottenham en Liverpool het tegen elkaar op in de finale van de Champions League. Uiteindelijk zouden een vroege strafschoptreffer van Mo Salah en een late 0-2 van Divock Origi het verschil maken. Nu is Vertonghen 'uit op wraak', kopt Talksport.