Lierse K moet zwaar boeten na wangedrag tegen Waasland-Beveren: 10.000 euro

Lierse K moet zwaar boeten na wangedrag tegen Waasland-Beveren: 10.000 euro

05-04-2022 11:30 Laatste update: 15:04
5

De Pro League heeft een strenge straf opgelegd aan Lierse Kempenzonen. Na de ongeregeldheden tegen Waasland-Beveren moet de fusieclub een som van liefst 10.000 euro betalen. Er komt ook een evaluatie van de veiligheidsmaatregelen op het Lisp.

Via haar officiële kanalen heeft de Pro League de wantoestanden van afgelopen vrijdagavond streng veroordeeld. Toen gooiden 'supporters' van Lierse Kempenzonen pyrotechnisch materiaal in het bezoekersvak. Verschillende Beverse fans geraakten daarbij (licht)gewond. De Pro League kondigt aan dat het hun situatie op de voet volgt, maar heeft intussen al zware sancties uitgesproken. Lierse Kempenzonen zal een boete van 10.000 euro moeten ophoesten.

Kersvers CEO Lorin Parys maakt van zijn eerste grote agendapunt meteen een erezaak. "De reglementen van de Pro League bepalen dat een vergoeding van €10.000 wordt opgelegd bij tijdelijke stillegging van wedstrijden in 1B. De Pro League vordert daarom dit bedrag van Lierse K.", klinkt het in een mededeling. Verder zal de Pro League binnenkort rond de tafel zitten met het Lierse bestuur. Dan zal besproken worden in hoeverre de club de veiligheid van alle fans garandeert en eventueel wijzigingen doorvoeren.