Genk krijgt vrijgeleide naar Play-Offs: Seraing spaart sterkhouders voor barrage

Genk krijgt vrijgeleide naar Play-Offs: Seraing spaart sterkhouders voor barrage

05-04-2022 11:00 Laatste update: 11:09
37

RFC Seraing weet welke klip het moet ronden om ook volgend seizoen in de Jupiler Pro League aan de start te komen. Twee barragewedstrijden tegen RWDM moeten bepalen wie het plekje krijgt. Tussenin wacht wel nog de slotspeeldag van de reguliere competitie, maar daarin gaat Jean-Louis Garcia een B-elftal opstellen. KRC Genk zal het graag horen.

Voor Seraing staat er op die 34e en laatste speelronde van de lopende competitie niets meer op het spel. Les Métallos weten al dat de zeventiende plek hun deel wordt, ongeacht het resultaat tegen Genk. Daardoor ligt een dubbele confrontatie met het nummer twee uit Eerste Klasse B in het verschiet. Dat is sinds vorig weekend met zekerheid RWDM. 

Die wedstrijden zijn uiteraard levensbelangrijk voor Seraing, waardoor de trainer beslist heeft om het duel met Genk te laten schieten, weet Het Laatste Nieuws. Met Gerald Kilota, Youssef Maziz en Marius Mouandilmadji staan drie belangrijke krachten op één kaart van een gele schorsing. Dat trio blijft dan ook sowieso aan de kant. Daarnaast gunt Garcia echter ook Ibrahima Cissé en Georges Mikautadze rust. Zij moeten hun krachten sparen voor de tweevoudige ontmoeting met RWDM.

Het zal Bernd Storck en co als muziek in de oren klinken. In tegenstelling tot Seraing heeft Genk op de slotspeeldag immers wél nog nood aan een driepunter. Alleen zo is het na afloop honderd procent zeker van deelname aan de Europe Play-Off. Als Genk punten zou laten liggen, krijgt Sint-Truiden nog een ultieme kans. Dan moeten De Kanaries thuis tegen Standard Luik wel een beter resultaat behalen dan hun Limburgse buren. Hoe dan ook zal STVV het nieuws vanuit Seraing niet graag horen ...

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie