RWDM is zeker van barrage: Kleine stap naar 1A, maar moeilijkste moet nog komen

RWDM is zeker van barrage: "Kleine stap naar 1A, maar moeilijkste moet nog komen"

04-04-2022 14:28
9

Op de slotspeeldag moeten nog enkele open vragen beantwoord worden in de Jupiler Pro League, maar de barragewedstrijden voor het behoud of de promotie staan wél al vast. RFC Seraing verdedigt haar stekje tegen RWDM, dat zeker is van de tweede plaats in Eerste Klasse B. Nicolas Rommens ziet het zitten, al blijft hij bescheiden.

RWDM ging zondag nog met pijnlijke 3-0-cijfers onderuit op het veld van SK Deinze, waardoor de titel (én bijbehorende zekerheid over promotie) definitief aan KVC Westerlo toebehoorde. Toch was de Brusselse pijn snel verzacht. Sinds vrijdagavond kon het immers niet meer ingehaald worden als nummer twee in de stand. Daarom mag RWDM na de reguliere competitie aan de bak tegen Seraing. In een dubbele confrontatie staat een plek in Eerste Klasse A op het spel.

Voor Rommens, een vaste waarde op het middenveld in Molenbeek, overheerst een opgelucht gevoel. "Enkele spelers hebben het duel tussen Lierse en Waasland-Beveren op vrijdagavond bekeken", vertelt hij aan La Dernière Heure. Door de 2-0-nederlaag van Waasland-Beveren lachte RWDM in haar vuistje. "Zaterdag zijn we dan erg gelukkig opgestaan, tevreden dat we die tweede plaats al verzekerd hebben."

Nu wachten twee allesbeslissende ontmoetingen met Seraing. Rommens legt de favorietenrol graag bij de Luikenaars. "Het is een klein stapje naar Eerste Klasse A, maar het moeilijkste moet uiteraard nog komen", beseft de middenvelder. Dat betekent niet dat RWDM niet gelooft in haar kansen. "Onze tweede plaats is allesbehalve toeval".