Verloren zoon keert terug bij KRC Genk: Geen prettige weken

Verloren zoon keert terug bij KRC Genk: "Geen prettige weken"

04-04-2022 12:15
2

Mark McKenzie kreeg zondag nog eens zijn kans bij KRC Genk. De Amerikaan hield een clean sheet tegen Eupen (5-0) en is vooral heel blij om weer speelminuten te krijgen. 

"Ik heb niet de prettigste weken achter de rug", aldus McKenzie bij Het Belang Van Limburg. "Als speler wil je altijd op dat veld staan en dat was me niet gegund. Ik probeerde mijn niveau op training op te krikken, ik wist dat ik voor de rest geduld moest hebben en dat ik mijn eerstvolgende kans met beide handen moest grijpen. Ik denk dat ik dat gedaan heb. Het werd uiteindelijk een vlotte zege en we deden er een clean sheet bij. Dat is altijd leuk voor de defensie."

McKenzie werd tijdens de break ook al niet geselecteerd voor de Verenigde Staten. "Dat is natuurlijk het lot van een speler die weinig speelgelegenheid krijgt. Ik moest de kwalificatie van mijn landgenoten vanop een afstand meemaken. Geen bierdouches en champagneflessen voor mij. Maar ik heb nu ruim zes maanden om mijn kandidatuur te stellen voor de Nations League in de zomer en daarna voor Qatar."

KRC Genk speelt volgende zondag nog tegen Seraing. Bij winst is het zeker van een plaats in Play-Off 2.