Grote Mbappé-show bij PSG, vijf keer betrokken bij goal, ook Messi scoort nog eens

Grote Mbappé-show bij PSG, vijf keer betrokken bij goal, ook Messi scoort nog eens

03-04-2022 23:52

Paris Saint-Germain heeft dankzij Kylian Mbappé afgerekend met Lorient (5-1). De Fransman was goed voor twee goals en drie assists. Daarnaast maakte Lionel Messi een einde aan zijn doelpuntendroogte in de Ligue 1.

PSG kende een moeilijke periode voor de interlandbreak: de Parijzenaren werden uit de Champions League geknikkerd, de fans keerden zich tegen Messi en Neymar en op bezoek bij AS Monaco ging de ploeg van Mauricio Pochettino pijnlijk onderuit. Tegen Lorient keerde de glimlach terug op het gezicht van de PSG-spelers. Na twaalf minuten stond het al 1-0, doordat Messi, Mbappé en Neymar elkaar wisten te bedienen.

Daarna was het tijd voor de Mbappé-show: de pijlsnelle aanvaller maakte de 2-0 en 3-0 en gaf ook nog een geweldige assist bij de vierde treffer, die op naam kwam van Messi. De Argentijn tekende daarmee voor zijn derde Ligue 1-treffer van het seizoen en zijn eerste sinds begin februari. Later maakte Sergio Ramos zijn rentree na maanden van blessureleed en zorgde Neymar nog voor de vijfde PSG-goal.

PSG kreeg nog wel een goal tegen, maar dat mocht de pret niet drukken. Met nog acht wedstrijden op het programma en een voorsprong van twaalf punten lijkt PSG niet meer naast de landstitel te kunnen grijpen.