Oekraïne wil match uitstellen: We willen zeker niet het slachtoffer spelen

Oekraïne wil match uitstellen: "We willen zeker niet het slachtoffer spelen"

03-04-2022 19:45
3

In een interview met de Sunday Times hoopt Oekraïne-international Taras Stepanenko dat de WK-kwalificatieplay-offs in Qatar aan het eind van het jaar opnieuw worden uitgesteld. Het is volgens de Oekraïner niet verstandig om die wedstrijd nu te spelen. Hij hoopt dat de Fifa hun meer tijd zal geven om zich voor te bereiden. 

Begin maart was de play-offwedstrijd tussen Oekraïne en Schotland al uitgesteld tot medio juni, vanwege de Russische invasie in Oekraïne. De finale tegen Wales zou een paar dagen later plaatsvinden met als inzet een ticket naar Qatar en een plaats in Groep B naast Engeland, Iran en de Verenigde Staten.

"We willen zeker niet het slachtoffer spelen, maar de vraag is hoe we zulke belangrijke wedstrijden kunnen spelen als we zo lang inactief zijn geweest," zei de verdedigende middenvelder van Shakhtar Donetsk. Hij speelde voor het laatst in december.

"Elke voetballer weet dat als je terugkomt van een blessure, tijd in de sportschool niet veel uitmaakt. Een spel spelen waar veel op het spel staat is iets heel anders. Daar komt nog bij dat we twee intense wedstrijden in vier dagen moeten spelen als we naar Qatar willen gaan,” vertelt de Oekraïner. “Ik denk dat het heel moeilijk zal worden om een goed resultaat te behalen. Ik hoop dat de UEFA en de FIFA ons meer tijd zullen geven om ons voor te bereiden, door de play-offs later te plannen," besloot de 69-voudig international van Oekraïne.