Mertens en Napoli winnen bij Atalanta en zetten druk op AC Milan

03-04-2022 19:15 Laatste update: 20:21
1

SSC Napoli en Mertens wonnen bij Atalanta Bergamo om op gelijke hoogte te komen met Milan aan de top van de Serie A, dat maandag tegen Bologna zal aantreden. Napoli won met 1-3 van Atalanta in de 31e Serie A-wedstrijd van zondag.

Lorenzo Insigne opende de score met een strafschop. Even later bediende diezelfde Insigne Politano om de voorsprong voor rust te verdubbelen. Atalanta kwam terug in de wedstrijd door een doelpunt van De Roon, maar Elmas bracht na 81 minuten het slotakkoord door de 3-1 op het scorebord te zetten.

Dries Mertens, de jonge vader van Ciro Romeo Mertens, speelde het grootste deel van de wedstrijd en werd in de 88e minuut vervangen door Malcuit. Door de zege komt Napoli op gelijke hoogte met AC Milan aan kop met 66 punten voor beiden. Milan moet maandag wel nog spelen tegen Bologna, terwijl Inter op de derde plaats staat, 6 punten achter de leiders, maar 1 wedstrijd achter Milaan en 2 achter Napoli.