Celtic wint beladen Old Firm van Rangers en neemt voorsprong

03-04-2022 15:20

Celtic heeft de Old Firm van Rangers gewonnen. Daardoor raakt Rangers FC verder achterop in de Schotse titelstrijd. In Glasgow werd het 1-2.

The Old Firm is altijd zeer beladen en dat bleek ook zondag. De aftrap werd uitgesteld omdat er in het strafschopgebied van Celtic-doelman Joe Hart glasscherven werden gevonden. Hoe de fles het stadion binnen heeft kunnen komen, is nog niet duidelijk.

Rangers kwam binnen de drie minuten op voorsprong tegen Celtic. Het was Aaron Ramsey die uit een voorzet van Ryan Kent de bal tegen de touwen werkte. Uit het veld geslagen was Celtic niet, want de bezoekers kwamen vier minuten later weer op gelijke hoogte. Voor rust was Cameron Carter-Vickers verantwoordelijk voor de Celtic-voorsprong.

Rangers kreeg in de tweede helft de beste kansen op een goal, hoewel Celtic de kans om de wedstrijd te beslissen liet liggen. Celtic grijpt een voorsprong van zes punten. Over één speelronde start de kampioenspoule, waarin de topzes nog een keer tegen elkaar speelt.