Westerlo nog steeds geen kampioen na twee spectaculaire minuten tegen Lommel

02-04-2022 22:41

Westerlo mag de titel in Eerste Klasse B nog steeds niet vieren. De Kemphanen leken met een vroeg doelpunt goed op weg naar de overwinning, maar gaven het in een zinderend slot in de eerste helft nog helemaal uit handen: 2-1.

KVC Westerlo hoopte op bezoek bij Lommel een feestje te kunnen vieren en kon na vijftien minuten voetballen de champagne al koud zetten. Na een goede actie van Vetokele kwam de bal tot bij Seydoux, die de Kemphanen op voorsprong wist te brengen. Westerlo op weg naar de titel.

Ook een gemiste strafschop van Foster kon het feestje niet verbrodden. Lommel was niet sterk genoeg om voor gevaar te zorgen en leek Westerlo dan ook geen strobreed in de weg te leggen. Maar daar kwam in het slot van de eerste helft verandering in.

Vanuit het niets toonde Lommel zich dan toch en wist het na een heerlijke pegel van Diego Rosa in minuut 46(!) op gelijke hoogte komen. Met een gelijke stand de rust in? Niet dus. Meteen na de gelijkmaker was Lommel er alweer en was het Caue Santons die Lommel op voorsprong bracht.

Alles te herdoen (en meer) voor Westerlo in die tweede helft. Daarin ging het uiteraard ook vol op zoek naar doelpunten, maar had het het moeilijk om tot echt grote kansen te komen. De titelstress leek er toch in te zitten bij de Kemphanen.

In het slotkwartier kreeg Westerlo wel nog enkele kleine kansjes, maar veel verder kwamen ze niet. Het bleef bij een pijnlijke 2-1 eindstand, waardoor de titel voor de ploeg van Jonas De Roeck nog steeds niet binnen is.