OHL toont zich de betere ploeg, maar Antwerp pakt drie gouden punten

02-04-2022 22:40
47

Royal Antwerp FC staat weer een stapje dichter bij deelname aan de Champions' Play-Offs. In een zenuwslopend duel tegen Oud-Heverlee Leuven lag het in de eerste helft onder, maar wist het wel te scoren. Daar bleef het ook bij, met een 0-1 stand tot gevolg.

In de strijd om een plekje in de Champions' Play-Offs ging Antwerp op zoek naar een gouden driepunter tegen OHL. De Leuvenaren hadden ook nog maar weinig om voor de strijden, maar wilden wel revanche na een nederlaag eerder dit seizoen.

De thuisploeg was aanvankelijk ook de beste ploeg. De kansen waren voor OHL, maar een sterk spelende Jean Butez en de paal konden de voorsprong van de thuisploeg voorkomen. Antwerp had het moeilijk en zag Birger Verstraete nog een tiende gele kaart van het seizoen pakken. Die mist de volgende twee wedstrijden (waarvan ééntje in de Play-Offs) al.

OHL had dan wel de kansen, het morste er ook mee. De ploeg van Marc Brys kreeg dan ook het deksel op de neus en zag net voor rust Abdoulaye Seck scoren. Verdiend was het niet, maar daar maalden ze niet om bij Antwerp. The Great Old ging ook met die voorsprong de rust in.

Beter voetbal kregen we in de tweede helft zeker niet te zien. Antwerp kroop helemaal achteruit en hoopte vooral dat tegendoelpunt te vermijden. Butez bleef in tegenstelling tot de eerste 45 minuten ook vrijwel werkloos en leek die nul te gaan houden.

Antwerp had de zaakjes verdedigend goed op orde en OHL raakte niet door de rode muur van The Great Old. Verandering kwam er ook niet in het spelbeeld en ook niet in de score. Het bleef 0-1, waardoor Antwerp een bijzonder belangrijke driepunter heeft kunnen pakken.