Real vermijdt pijnlijk puntenverlies, Dortmund geeft Bayern titel-vrijgeleide

Real vermijdt pijnlijk puntenverlies, Dortmund geeft Bayern titel-vrijgeleide

02-04-2022 20:26 Laatste update: 20:27

Real Madrid heeft met pijn en moeite de uitwedstrijd bij Celta de Vigo gewonnen. Er waren twee strafschoppen nodig voor De Koninklijke om met 1-2 te winnen. Elders was een goal van Donyell Malen niet genoeg voor de zege voor Dortmund.

Celta de Vigo - Real Madrid 1-2
De koploper van La Liga weet dat met Sevilla en FC Barcelona dit weekend de nummer twee en drie tegen elkaar spelen. Voor Real was het dus zaak om geen gekke dingen te doen en de traditioneel lastige uitwedstrijd bij Celta de Vigo in winst om te zetten. Dat was lastig zat voor De Koninklijke, maar lukte wel. Twee strafschoppen van Karim Benzema waren genoeg om de thuisploeg, die tussendoor via Nolito nog wel op 1-1 kwam, het hoofd te laten buigen.

Dat de Franse spits tussendoor ook nog een strafschop miste, werd hem dus vergeven. De drie punten brengen Real naar een voorsprong van twaalf punten op Sevilla en vijftien punten op Barcelona. Die ploegen hebben respectievelijk wel nog één en twee wedstrijden tegoed.

Borussia Dortmund - RB Leipzig 1-4
De titelrace in de Bundesliga lag door een aantal uitglijders van Bayern München weer een beetje open, maar daar lijkt zaterdagavond een einde aan te zijn gekomen. Door de stevige nederlaag van Dortmund in eigen huis is Der Rekordmeister uitgelopen naar een voorsprong van negen punten met nog zes wedstrijden te gaan. Konrad Laimer (twee keer), Dani Olmo en Christopher Nkunku troffen doel en dat was ruim genoeg voor de zege. De 1-3 van Donyell Malen was voor de statistieken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie