KV Oostende pakt in slotfase nog een punt tegen Seraing en is gered

02-04-2022 20:31 Laatste update: 20:34
6

KV Oostende en Seraing bekampten elkaar op speeldag 33. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht: 2-2. Door het gelijkspel is de kustclub gered.

Jallow scoorde al na zeven minuten namens Seraing. De aanvaller ging voorbij doelman Scherpen en legde de 0-1 binnen. KV Oostende kwam vervolgens opzetten en werd vlak voor rust beloond met een doelpunt. Een own-goal van Ibrahima Cissé zorgde voor de gelijkmaker en de ruststand: 1-1.

In de tweede helft was het weer de uitploeg die op voorsprong kwam. Mikautadze maakte de 1-2. Na zestig minuten kwam Capon dicht bij de gelijkmaker, maar zijn poging strandde op de lat. In de slotminuten kreeg KV Oostende nog een strafschop tot grote onvrede van Seraing.

Boterberg deelde ook nog een rode kaart uit, maar Makhtar Gueye zette de strafschop om. De eindstand bleef bij 2-2 en KV Oostende is zo gered.