'Barcelona gaat ook voor Rüdiger, maar Azpilicueta verdwijnt uit beeld'

'Barcelona gaat ook voor Rüdiger, maar Azpilicueta verdwijnt uit beeld'

03-04-2022 22:22 Laatste update: 19:56

FC Barcelona hoopt komende zomer minimaal twee verdedigers over te nemen van Chelsea. Na Andreas Christensen zijn de Catalanen nu ook in gesprek met Antonio Rüdiger. De komst van César Azpilicueta lijkt daarentegen een stuk verder weg.

Net als zijn Deense teamgenoot heeft de Duitse international een aflopend contract op Stamford Bridge. Barça ziet hem daardoor als een buitenkansje. Volgens de Britse en Duitse tak van Sky Sports was de zaakwaarnemer van Rüdiger deze week in Barcelona. Hij sprak daar met Blaugrana-beleidsbepalers Mateu Alemany en Jordi Cruijff over een transfer. De 'geheime ontmoeting' duurde drie uur.

De 29-jarige Rüdiger, die dinsdag in de basis stond tegen Oranje, heeft de clubs voor het uitkiezen. Ook Real Madrid, Paris Saint-Germain en Juventus hebben hem op de korrel. Mogelijk vertrekt hij in het kielzog van Christensen dus echter naar Barça. De Catalanen zijn dicht bij de komst van de Deense mandekker, zo werd eerder al duidelijk.

Azpilicueta
Ook Azpilicueta staat hoog op het verlanglijstje in Camp Nou, maar volgens Sky Sports is er een clausule in het contract van de Spanjaard geactiveerd, omdat hij een bepaald aantal duels heeft gespeeld. Hij ligt daardoor tot medio 2023 vast in Londen. Barça wil geen transfersom betalen en lijkt de aandacht verlegd te hebben naar Noussair Mazraoui. De rechtsback van Ajax kan ook bij Bayern München tekenen.