Shakhtar raakt Braziliaans talent al na drie maanden kwijt aan Real Madrid

Shakhtar raakt Braziliaans talent al na drie maanden kwijt aan Real Madrid

01-04-2022 18:15

Real Madrid heeft gebruik gemaakt van de bijzondere transferperiode die door de FIFA is ingesteld. Buitenlandse spelers uit de Oekraïense en Russische competitie kunnen ook nu nog een overstap maken en de Koninklijke heeft daardoor Vinicius Tobias kunnen vastleggen.

De achttienjarige Braziliaan werd in januari van dit jaar door Shakhtar Donetsk vastgelegd, maar heeft door de uitgebroken oorlog in Oekraïne nog geen minuut voor zijn nieuwe club kunnen spelen. Real Madrid had hem destijds waarschijnlijk ook op de korrel, want ze hebben besloten om Vinicius Tobias per direct over te nemen. Dat meldt Shakhtar op de eigen kanalen.

De verdediger wordt tot het einde van het seizoen 2022/2023 gehuurd door Real en mag zich in die anderhalf jaar laten zien aan de beleidsbepalers in Madrid. Mocht hij dat doen, dan hebben de Spanjaarden een optie tot koop. Het is niet duidelijk hoe veel ze zouden moeten neertellen om Vinicius Tobias definitief vast te leggen. De Braziliaan kwam eerder uit voor Internacional.