Inzaghi over Lukaku: Nog nooit met zo'n sterke spits gewerkt

Inzaghi over Lukaku: "Nog nooit met zo'n sterke spits gewerkt"

01-04-2022 17:30
2

Romelu Lukaku zijn overstap van Internazionale naar Chelsea FC valt nog geen volkomen succes te noemen. Plekken in de basiself van Chelsea worden afgewisseld met beurten op de bank. Nochtans was zijn trainer (slechts voor tien dagen) bij Inter Milan, Simone Inzaghi, meteen overtuigd van zijn kunnen. 

Inter Milan legende Beppe Bergomi vertelt aan La Gazetto dello Sport wat Simone Inzaghi zei over Romelu Lukaku na slechts tien dagen met hem te hebben gewerkt. Zijn samenwerking met de Rode Duivel werd abrupt stopgezet door zijn recordtransfer naar Chelsea. 

Inzaghi verving Antonio Conte na diens vertrek in Milaan en was meteen onder de indruk van Lukaku, ondanks dat hij hem minder dan twee weken trainde. Bergomi sprak ook vol over de spits. Hij vertelde over het gesprek met Inzaghi. "Lukaku was de beste in Italië, ik denk nog steeds dat Inter een ander team zou zijn met hem," merkte Bergomi op.

"Met alle respect voor Edin Dzeko en de anderen, Lukaku had een andere impact in termen van kracht, tempo en leiderschap. Hij had Inter in zijn greep,” vertelt Bergomi. "Inzaghi bekende me dat hij nog nooit zo'n sterke spits heeft gecoacht, ondanks dat hij slechts tien dagen met hem heeft gewerkt."