FC Barcelona had plan voor Meunier: “Mentaal was het niet simpel”

FC Barcelona had plan voor Meunier: “Mentaal was het niet simpel”

01-04-2022 09:12

Thomas Meunier staat onder contract bij Borussia Dortmund, maar de Rode Duivel werd nadrukkelijk in verband gebracht met FC Barcelona. In een interview met Het Laatste Nieuws sprak Meunier over de situatie.

Barça was weldegelijk een optie. “Het had gekund… Barcelona zocht een betrouwbare rechtsachter – iemand die fysiek sterk is, compleet, en gevaarlijk kan zijn op stilstaande fases – voor een aanvaardbare prijs, gezien hun financiële situatie. Ik voldeed aan dat profiel, aan die verschillende parameters. Dat heb ik dit seizoen ook bewezen. Maar toen Dortmund me belde over het bod dat het van Barcelona had ontvangen, klonk het meteen: ‘Sorry, je mag niet weg.'”

Meunier was verrast en fier op de interesse van Barça. “Barcelona, da's een trein die maar één keer in je leven passeert. Ik was ook verrast toen Jordi Cruijff (sportief adviseur bij FC Barcelona, red.) me belde. Hij legde het plan uit. Barça wilde me ofwel huren met verplichte aankoopoptie, ofwel meteen definitief overnemen.”

Meunier zou geen ‘neen’ hebben gezegd. “Stel je voor… Dortmund is al een grote club, maar Barça… Dat is uniek. Net zoals Real, Bayern en United dat op hun manier zijn. In principe zeg je geen 'neen' tegen zulke clubs. Mentaal was het dan ook niet simpel. Maar ik begrijp Dortmund – het was amper een week voor het einde van de mercato.”